Астрологична прогноза за месец май

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Представям ви едно следобедно четиво, поднесено с много финес и красота, от нашия астролог – Антоанета. Тя ни разказва, какво да очакваме през уханния на люляци и лалета – месец май.

И както се очертава, ретрото пак ще е на мода! Четете по-надолу. 😊


“Майските гръмотевични дъждове – бързи, свежи и приятни, ще разнасят аромат на люляк и ще подчертаят ярките цветове на лалета, теменужки и нарциси! Така и планетите този месец ще бъдат щедри към нас – ще изсипят дъжд от ретроградни движения с танц в обратната посока.


Началото на този маратон бележи Плутон, който още през април обърна своята посока. Но бидейки отдалечен от Слънцето, той е бавен и тромав и все още ще бъде стационарен. Затова до края на първата седмица на май ще се натрупа мощна енергия, акумулирана от него. В този период е желателно да се избягва струпване на много хора, особено в пещери, мини, подземни складове и хранилища! Земята си има свои тектонични пластове – да не ги нарушаваме. С плутоновата енергия много добре работят йогите – с упражнения, които трансформират тялото и действат благотворно.


От 13 май Венера ще тръгне в своя ретрограден ход за период от 40 дни. Тя управлява Зодия Телец, в която ще наблюдаваме Слънцето през голямата част от този месец. В периода от 11 до 15 май Венера ще бъде стационарна, затова козметичните процедури за разкрасяване е добре да бъдат отложени за след това.


Но пък ретро модата ще се завърне – през тези прекрасни майски дни ще „оживеят“ старите бабини рокли, блузи и панталони. Преровете старите ракли и таванските гардероби, защото в тях може да откриете безценни съкровища! Венера ще преминава по знака Близнаци в своето ретро движение, което ще определи и тенденциите в модата – леки, въздушни, ефирни дрехи в свободен стил. А предпочитаният цвят ще е жълтият, защото е така любим на Меркурий – управителят на Близнаците.


40 дни ретроградност на Венера добре ще се отразят на емоционалните връзки – ще се обаждат старите гаджета, а пред вратата ще очаква отдавна забравена любов. Миналото пази прекрасни моменти, спомени и преживявания и сега е време да им дадем шанс да излязат наяве.


Ретроградната Венера предразполага и поглед навътре в себе си, в дълбоките води на сърцето, за да открием как да постигнем богат съдържателен живот с хармония и баланс.


За съжаление не е време за започване на нови отношения, защото те може да се окажат краткотрайни.


Тъй като Венера влияе на нашите финанси, не бива да рискувате с нови инвестиции или хазарт – трудно ще си възвърнете вложените средства.


Почти в същия период, когато Венера се обръща, две други много по-бавни планети – Юпитер и Сатурн, също ще сменят посоката на своето движение. Сатурн ще го направи на 11 май, а Юпитер – на 15 май. Около тези дати те също ще бъдат стационарни за 5 – 7 дни преди и след обръщането. Затова от средата на май ще започне да се забавя темпото на времето – особено в официалните сфери. Държавна Администрация, ведомства, общини – запасявайте се с търпение, за да получите разрешения, оформяне на бумаги, отговор на ваши молби.


Повечето обществени, социални процеси ще забавят своя ход – строителството също ще се движи с бавни темпове. Целият период на ретроградност на тези планети ще продължи до 13 септември – Юпитер, и до 29 септември – Сатурн.


Довършвайте старите си ангажименти, приключвайте програми, започнати в миналото. Тези планети ще засегнат родените със Слънце в знаците Козирог и Водолей, защото по тях ще се движат ретро Юпитер и Сатурн.


Пълнолунието на 7 Май ще намери Луната в Скорпион, която ни предизвиква да се натоварим физически с работа, за да снемем натрупаното напрежение. Добре е да се правят водни процедури – обливане с хладка вода и контрастен душ.


Новолунието ще бъде на 22 май в знака Близнаци, което ще донесе раздвижване на пътищата, подобряване на общуването и търговията. Дишаме с пълна сила!


Често в месеца на Телеца работим в градината. Най- добър период да засеете растения или дръвчета са датите 15, 16 и 17 май, защото Луната ще бъде в плодовит знак.


Търговските контакти и дейности ще започнат активно да се развиват от 12 май, когато Меркурий навлезе в знака на своето владение – Близнаци. Покупките ще са предимно от най-дребни и бързооборотни стоки.


При Меркурий в Близнаци всички учащи се ще имат добрата възможност да покажат знанията си. Курсове, изпити, тестове – подготовка и явяване на изпити, благоприятна възможност да бъдете най-добри.


А сега да преминем към родните български аспекти. Ретроградните Венера и Сатурн играят важна роля в хороскопа на нашия етнос. Венера е управител на слънчевия ни знак – Телец, а Сатурн е господар на Асцендента. За нас българите е време да се обърнем към талантливите си деца и творци изобщо – в музиката, изкуството, литературата, за да покажем какви прекрасни произведения сътворяват. Голяма част от тях се коренят в миналото – народно творчество, фолклор, танци , които ще бъдат повод за връщане към тези традиции. Това е работа на ретроградната Венера.


А Сатурн има отношение към планинските територии, високите места – има голяма вероятност да се върнем към планинския туризъм в България. И тук притежаваме прекрасни традиции – нека да ги възобновим!


В картата на българския етнос има три планети в Близнаци, както и Северен лунен възел – в този участък ще се движи и транзитното Слънце, и ретро Венера, и Меркурий. Очакваме един пълноценен и наситен с разнообразни събития период. Пожелавам на всички нас лек попътен ветрец и добро настроение!”


В поздрав,
Антоанета Георгиева


В края на месец май, очаквайте астрологичната прогноза за месец юни. Щастлива и цветна събота! 😊

Поздрави,

Дейзи <3

Други новини

ОСНОВИ НА „ИЗРАСТВАНЕТО” (част 1)

За мотивация ми “Когато бях поканен в проекта, си мислех, че задачата ми тук е да представя парадигмата и възможните приложения на метода Семейни констелации,

Астрологична прогноза за месец май

Представям ви едно следобедно четиво, поднесено с много финес и красота, от нашия астролог – Антоанета. Тя ни разказва, какво да очакваме през уханния на

×

Cart

Верификация на Профил

Преди да заявиш първо теглене на комисионна, моля попълни твоите данни

Този сайт използва “бисквитки”, за да работи оптимално. Прочети още

Новини

O2O2 | 2O2O

Днес, на 02.02.2020 година, точно в 11:55 часа, отворихме 20 лимитирани позиции и дадохме старта на iMA3X – приключението, в което вложихме, много безсънни нощи,

Виж още