Астрологична прогноза за месец май

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Представям ви едно следобедно четиво, поднесено с много финес и красота, от нашия астролог – Антоанета. Тя ни разказва, какво да очакваме през уханния на люляци и лалета – месец май.

И както се очертава, ретрото пак ще е на мода! Четете по-надолу. 😊


“Майските гръмотевични дъждове – бързи, свежи и приятни, ще разнасят аромат на люляк и ще подчертаят ярките цветове на лалета, теменужки и нарциси! Така и планетите този месец ще бъдат щедри към нас – ще изсипят дъжд от ретроградни движения с танц в обратната посока.


Началото на този маратон бележи Плутон, който още през април обърна своята посока. Но бидейки отдалечен от Слънцето, той е бавен и тромав и все още ще бъде стационарен. Затова до края на първата седмица на май ще се натрупа мощна енергия, акумулирана от него. В този период е желателно да се избягва струпване на много хора, особено в пещери, мини, подземни складове и хранилища! Земята си има свои тектонични пластове – да не ги нарушаваме. С плутоновата енергия много добре работят йогите – с упражнения, които трансформират тялото и действат благотворно.


От 13 май Венера ще тръгне в своя ретрограден ход за период от 40 дни. Тя управлява Зодия Телец, в която ще наблюдаваме Слънцето през голямата част от този месец. В периода от 11 до 15 май Венера ще бъде стационарна, затова козметичните процедури за разкрасяване е добре да бъдат отложени за след това.


Но пък ретро модата ще се завърне – през тези прекрасни майски дни ще „оживеят“ старите бабини рокли, блузи и панталони. Преровете старите ракли и таванските гардероби, защото в тях може да откриете безценни съкровища! Венера ще преминава по знака Близнаци в своето ретро движение, което ще определи и тенденциите в модата – леки, въздушни, ефирни дрехи в свободен стил. А предпочитаният цвят ще е жълтият, защото е така любим на Меркурий – управителят на Близнаците.


40 дни ретроградност на Венера добре ще се отразят на емоционалните връзки – ще се обаждат старите гаджета, а пред вратата ще очаква отдавна забравена любов. Миналото пази прекрасни моменти, спомени и преживявания и сега е време да им дадем шанс да излязат наяве.


Ретроградната Венера предразполага и поглед навътре в себе си, в дълбоките води на сърцето, за да открием как да постигнем богат съдържателен живот с хармония и баланс.


За съжаление не е време за започване на нови отношения, защото те може да се окажат краткотрайни.


Тъй като Венера влияе на нашите финанси, не бива да рискувате с нови инвестиции или хазарт – трудно ще си възвърнете вложените средства.


Почти в същия период, когато Венера се обръща, две други много по-бавни планети – Юпитер и Сатурн, също ще сменят посоката на своето движение. Сатурн ще го направи на 11 май, а Юпитер – на 15 май. Около тези дати те също ще бъдат стационарни за 5 – 7 дни преди и след обръщането. Затова от средата на май ще започне да се забавя темпото на времето – особено в официалните сфери. Държавна Администрация, ведомства, общини – запасявайте се с търпение, за да получите разрешения, оформяне на бумаги, отговор на ваши молби.


Повечето обществени, социални процеси ще забавят своя ход – строителството също ще се движи с бавни темпове. Целият период на ретроградност на тези планети ще продължи до 13 септември – Юпитер, и до 29 септември – Сатурн.


Довършвайте старите си ангажименти, приключвайте програми, започнати в миналото. Тези планети ще засегнат родените със Слънце в знаците Козирог и Водолей, защото по тях ще се движат ретро Юпитер и Сатурн.


Пълнолунието на 7 Май ще намери Луната в Скорпион, която ни предизвиква да се натоварим физически с работа, за да снемем натрупаното напрежение. Добре е да се правят водни процедури – обливане с хладка вода и контрастен душ.


Новолунието ще бъде на 22 май в знака Близнаци, което ще донесе раздвижване на пътищата, подобряване на общуването и търговията. Дишаме с пълна сила!


Често в месеца на Телеца работим в градината. Най- добър период да засеете растения или дръвчета са датите 15, 16 и 17 май, защото Луната ще бъде в плодовит знак.


Търговските контакти и дейности ще започнат активно да се развиват от 12 май, когато Меркурий навлезе в знака на своето владение – Близнаци. Покупките ще са предимно от най-дребни и бързооборотни стоки.


При Меркурий в Близнаци всички учащи се ще имат добрата възможност да покажат знанията си. Курсове, изпити, тестове – подготовка и явяване на изпити, благоприятна възможност да бъдете най-добри.


А сега да преминем към родните български аспекти. Ретроградните Венера и Сатурн играят важна роля в хороскопа на нашия етнос. Венера е управител на слънчевия ни знак – Телец, а Сатурн е господар на Асцендента. За нас българите е време да се обърнем към талантливите си деца и творци изобщо – в музиката, изкуството, литературата, за да покажем какви прекрасни произведения сътворяват. Голяма част от тях се коренят в миналото – народно творчество, фолклор, танци , които ще бъдат повод за връщане към тези традиции. Това е работа на ретроградната Венера.


А Сатурн има отношение към планинските територии, високите места – има голяма вероятност да се върнем към планинския туризъм в България. И тук притежаваме прекрасни традиции – нека да ги възобновим!


В картата на българския етнос има три планети в Близнаци, както и Северен лунен възел – в този участък ще се движи и транзитното Слънце, и ретро Венера, и Меркурий. Очакваме един пълноценен и наситен с разнообразни събития период. Пожелавам на всички нас лек попътен ветрец и добро настроение!”


В поздрав,
Antoaneta Georgieva


В края на месец май, очаквайте астрологичната прогноза за месец юни. Щастлива и цветна събота! 😊

Поздрави,

Дейзи <3

Други новини

ОСНОВИ НА „ИЗРАСТВАНЕТО” (част 1)

За мотивация ми “Когато бях поканен в проекта, си мислех, че задачата ми тук е да представя парадигмата и възможните приложения на метода Семейни констелации,

Астрологична прогноза за месец май

Представям ви едно следобедно четиво, поднесено с много финес и красота, от нашия астролог – Антоанета. Тя ни разказва, какво да очакваме през уханния на

×

Cart

Верификация на Профил

Преди да заявиш първо теглене на комисионна, моля попълни твоите данни

This site uses cookies to optimize its performance. Read More

News

ОСНОВИ НА „ИЗРАСТВАНЕТО” (част 1)

За мотивация ми “Когато бях поканен в проекта, си мислех, че задачата ми тук е да представя парадигмата и възможните приложения на метода Семейни констелации,

See More

O2O2 | 2O2O

Днес, на 02.02.2020 година, точно в 11:55 часа, отворихме 20 лимитирани позиции и дадохме старта на iMA3X – приключението, в което вложихме, много безсънни нощи,

See More