Психология и Семейни Констелации

Румен

Янкулов

Ние сме нашите родители.
Като казваме "да" на тях, казваме "да" на себе си.

"Сърцето ти може да бъде разбито, само ако е затворено.
Можеш ли да разбиеш широко отворена врата?"

Румен Янкулов

За Румен

          Румен Янкулов завършва клинична и консултативна психология към Софийския университет и повече от 20 години практикува индивидуална и групова психотерапия и консултиране. Основният му интерес са нетрадиционните методи за личностно израстване, там, където терапията се слива с медитацията. През 2004 година се докосва до метода „Семейни Констелации” и тази среща става вдъхновение за живота и терапевтичната му работа оттогава.

          Румен Янкулов води констелационни групи в България, Швеция, Словения, Турция, Египет и САЩ. От 2012 година системно организира и води обучения за фасилитатори по Семейни констелации в България и Турция. В своята работа той включва активни Ошо-медитации, Гещалт техники, дихателни и биоенергетични упражнения, Сатори – процес на интензивно себеосъзнаване и други.

          Всички ние сме дълбоко свързани със семейството си – с родителите, с другите деца и предците. Семейните констелации са един мощен метод на работа. Те помагат да се върне естественият баланс в семейната система и тогава любовта между членовете на семейството може отново да потече свободно.

          Това, което е подтиснато в семейството, не изчезва, а по-скоро „плава“ из системата в очакване на възможност да се прояви.

          Най-новите членове на семейството, децата, усещат тази неизразена енергия, поемат я и я материализират, като я изразяват в собствения си живот. По този начин те се „заплитат“ с предците си, тъй като поемат тяхното поведение, чувства и съдба като свои собствени.

          „Всичко това често изглежда непонятно, парадоксално, плашещо, извикващо силни и противоречиви емоции, провокиращо установените модели и вярвания за това „как стоят нещата”. Вглеждането в тези закони с очите на сърцето отваря врати към забравени измерения на силата, достойнството, радостта и покоя.”

Пускане на видеото

          От Румен ще научиш:

 • Как функционират законите на принадлежността, реда и баланса в семейната система, как те управляват динамиката ѝ?
 • Какви са стъпките към възстановяване на Първичния ред в
  системата?
 • Какво означава да си на правилното място в семейната си система и какво дава това?
 • Как се „заплитаме” със съдбите на хората, живели преди нас и как да се придвижиш към свободата, заживявайки собствения си живот?
 • Как отношението към родителите ти влияе на интимните ти връзки, на успеха, бизнеса и цялостната ти реализация в живота? Как се отразява на всичко това наличието на липсващ или изключен родител?
 • Как работят връзките между партньори и между родители и деца?
 • Каква е разликата между приключена и прекъсната връзка?
 • Какви са динамиките зад тристранните любовни връзки?
 • Как болестите се разглеждат като проява на любов?
 • Как да постигаш повече осъзнатост в конкретни житейски ситуации и как да „виждаш” това, което на пръв поглед не може да бъде видяно с просто око?

Нашите Лектори

Георги
Христулев

Психология на продажбите

Антоанета
Георгиева

Астрология и отношения

Румен
Янкулов

Клиничен и консултативен психолог

За нас

iMA3X е уникална онлайн система за себепознание и себеразвитие.
Изключителни онлайн обучения от три топ специалиста.

Повече знания.
Повече хармония.
Мощни техники и ефективни подходи.

iMA3X